понедељак, 3. април 2017.

365. dana kreacije - I dan

Nedelja, 02. April 2017.

The Begining

Prošao je prvi dan ovog neverovatnog putovanja. Još uvek nisam svestan šta sam sebi uradio. Odlučio sam danas da umrem, da završim sa prethodnim životom. Dan je počeo veoma mirno, želeo sam da vežbam življenje u trenutku. Tako sam samo nizao tranutke. Neverovatne trenutke. Dan je bio sunčan i prijata. Primetio sam da je zemlja prepuna žutih maslačaka. Žuto je moja najneomiljenija boja, ali ipak je ovog neverovatnog dana bila toliko lepa. Prošao sam ceo grad da bi došao u podnožje Kalemegdana. Stigao sam ranije i seo ispod jednog drveta da se malo opustim i odmorim. Posmatrao sam ljude, drveće kako se njiše na vetru, disao i meditirao. Uporno sam pokušavao da uživam u trenutku, da ne osuđujem nikoga i ništa, da se ne opterećujem, da se ne plašim. Na trenutak moj um je bio potpuno čist. Ubrzo do mene je stigao jedan pas i legao mi u krilo. Krenuo sam da ga mazim, bio je nečiji, ali kao da je bio stari prijatelj, toliko poznata duša. Češkao sam ga i mazio i uživao u ovom neverovatno trenutku. Pokušao sam da se pomerim i shvatio sam da sam iz nekog razloga zalepljen za drvo. Okrenuo sam se da vidim. Drvo je pustilo smolu. Bože, pa ja tonem u prirodu. Da naglasim – ja sad pišem sećanje, iz srca i u trenutku – oprostite zbog grešaka, moram da pišem još 365 puta.
No, ubrzo je stigla Maja i uputili smo se na mesto izvođenja. Došli smo do podnožla Barutane, gde se navodno nalazio drevni hram Mitre. Sunce je polako zalazilo. Vezao sam crnu maramu preko očiju i disao polako topeći svoj um. Rešio sam da žrtvujem svoj prethodni život, da umrem duhovno, i da se ponovo rodim i započnem ovo putovanje. Umro sam. Utonuo sam u zemlju. I ponovo sam se rodio i pogledao u novi život. Bilo je mistično. Žrtvovao sam svoj ego na oltaru Mitre, koji je Hermes, glasnik bogova, i bog putnika. Žrtvovao sam sebe da  bi me božanska mudrost vodila na ovo putovanje. Posle performansa Maja je održala čas joge. Pomerila je svaki mišić na mom telu i uzdigla moj duh i povezala ga sa silama prirode. To je bilo moje istinsko rođenje. Rođen sam.
Čas je završen. Otišli samo u Bhakti hub na predavanje jednog gurua. Malo samo zakasnili, ali smo stigli bas na predavanje. Dobio sam odgovor: „Slobodan si“. I tada sam znao da ovo nece biti samo 365 dana kreacije već 365 koraka do istinske slobode.

Hvala Mayi Reef na podršci i dokumentaciji. 


Нема коментара:

Постави коментар